Bladerunner

16.07.2012 kl. 08:25
Eftersom jag inte orkade gå via postlådan på vägen till jobbet så fick jag läsa förra veckans husis. Där fanns bland annat ett reportage om killen utan ben som ska spinga 400 meter i VM: BLADERUNNER. Det är en jätteinspirerande historia. Dom gjorde till och med en film om honom med Harrison Ford. Den baserar sig löst på hans liv:Det var naturligtvis kontroversiellt eftersom man kan anse att han en orättvis fördel över dom andra löparna. Han använder nämligen nån sorts kolfiberben från Island. Det här kommer att bli allt vanligare i framtiden och sporttyperna måste bestämma vad som är okej.

Jag tror att grenar som löpning kommer att dela upp sig i en klassisk version där man inte får använda hjälpmedel (förutom doping, så klart) och nya avarter där löparna har alla möjliga robotben och sådant. Det finns ju redan många grenar där man använder olika verktyg: cykel, motorsport, whatever.

Fundera på det här: borde det vara förbjudet att använda båt i roddtävlingar? Det är ju onaturligt, tävlarna borde bara simma.

Men det här kommer också att leda till att de "rena" grenarna där man inte har robotkroppsdelar får en ökad charm. Man tävlar mot man, som på "den gamla goda tiden". Eller kvinna mot kvinna.
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Senaste kommentarer

12.10, 23:06Strumpbyxor av Strumpbyxa
07.05, 23:26Meteoriter av bip
04.12, 09:29Bloggpriset av Fager Dam
03.12, 19:20Bloggpriset av anna